Mycket mer än så ska jag skriver om här: till exempel om utekök, att göra din egen pasta - mathantverk allmänt och att det är mycket lättare att leva nyttigare än många tro!

Nyttigare mat genom eldens värme

Wok på pelletsgrill

Här om dagen var det dags för asiatisk inspirerad mat – WOK.

Alltså fram med wokpannan som tillhör vår pelletsgrill och till affären för att köper grönsaker. Då hade vi morötter, sparris, skogschampinjoner, röd paprika, majs, purjolök, haricots verts, bambuskott, ananas och böngroddar.

Som kött använde jag mig av kalkon.

Dags att tända grillen.

Pelletsgrill från Häussler

Här kan man tydligt ser hur elden tar sig och hur den sprids under flamspridaren.

Efter ca 15-20 minuter väntetid är grillen på rätt temperatur och det blir dags att börja med matlagningen. Köttet stekte jag enbart i olivolja tills det hade fått lite färg. Därefter tog jag ut köttet ur WOK-pannan och la det in en skål. Nu stekte jag grönsakerna i tur och ordning. Det som behöver mest tid först och sedan la jag till en efter en tills alla var i grytan och det hela småkokade. Eftersom enbart grönsakerna inte ge så himla mycket smak använda jag en egenkomponerad sås av soya, olivolja, salt, peppar, rökt paprika, rosépeppar sweet chilisås och andra kryddor. Vitlök får vi inte glömma!

Till slut la jag även tillbaka köttet och lärt det hela småkoka. I Wok-pannan behöver man inte röra om så mycket, det är mycket enkelt att svänga hela pannan och på så sätt blanda allt. Viktigt är att det inte blir allt för het och att grönsakerna inte koka sönder. Lite tuggmotstånd är bra!

Köttet i woken
Morötter i WOK-panna
Nästan alla grönsaker är nu med i woken
Nu är maten klar!

Efteråt kan man använda grillen som ett levande ljus på altanen! OBS! Använd grillen med öppen flamma på grund av brandrisken inte under tak! Självklart kan man plocka bort grilldelen och ställer den på ett eldfast underlägg. Jag bruka använder en stenplatta. Använd bakvantar då handtagen blir varma.

Brinnande pelletsgrill

Köper pelletsgrill och tillbehör

Hitta pelletsgrillen och tillbehör här: https://rambowhandel.se/pelletsgrill/
För mer information kontakter mig eller gå in på vår webshop och kontakter oss där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *