Mycket mer än så ska jag skriver om här: till exempel om utekök, att göra din egen pasta - mathantverk allmänt och att det är mycket lättare att leva nyttigare än många tro!

Nyttigare mat genom eldens värme

Nya inlagda recept

Hej!

Till att börjar med la jag upp ett recept om en surdegsstart. Vilket innebär att jag beskriver hur ni enkelt och lätt kan göra er egen surdegsstart. Därefter kan ni baka ert eget surdegsbröd. Jag som tysk ha i huvudsak inget sött i mina degar. Socker och sött använder vi i kakor, tårtor eller dessert. Vilket innebär att inom bakning av matbröd arbetar jag enbart med mjöl, vatten, salt, surdeg/jäst. Vill man få fram rågsmaken lite mer – så kan ni tillägga en matsked ättika i degen. För att balansera syran efteråt, ska ni ha lika mycket honung i degen. Jo här får det faktiskt vara lite sött. Ättikan gör även att brödet blir lite mera saftigt och samtidigt förbättras hållbarheten.

Surdegsbröd

För att inte bara skriva om bröd, la jag även till en rubrik med pasta och nudlar. Därunder la jag upp ett recept till en fantastisk gräddsås med lax. Jag har alltid lite svårt med mängder för salt, peppar och kryddor, det går lite efter fingertoppskänslan. Så har ni frågor, får ni jättegärna skicka in dem och jag ska försöka förklara. Om ni känner er osäker: börjar alltid med en mindre mängd och testa er fram.

One Reply to “Nya inlagda recept”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *